Vacature: Manager Stichting Portaal voor Patiëntveiligheid/CMR (50%)

Wie zijn wij? Het Portaal voor Patiëntveiligheid is hét landelijk meldpunt voor zorgincidenten in het algemeen en medicatie-incidenten in het bijzonder.

Kern van onze missie is het verhogen van de veiligheid in de zorg door het anoniem en veilig verzamelen en analyseren van incidentmeldingen en zodoende zichtbaar maken van risico’s. Zorgverleners kunnen aan de hand hiervan hun processen verbeteren en verstevigen en zodoende de zorg veiliger maken.

De Stichting Portaal voor Patiëntveiligheid (PvP) ontvangt per jaar ± 30.000 meldingen van incidenten in de zorg die nu nog in hoofdzaak worden gedaan door ziekenhuizen, openbare apotheken en ambulancezorg.

De ambitie van de Stichting is het leren van elkaar door het (anoniem) delen van incidentmeldingen onder de aandacht te brengen van alle zorgverleners en bij hen te implementeren waarbij de input en ervaringen van patiënten en mantelzorgers een waardevolle aanvulling vormen.

Wij zoeken op korte termijn een ervaren en daadkrachtige manager met een sterke persoonlijkheid die het gezicht wil zijn van onze onafhankelijke stichting die – op een heel praktische manier – patiëntveiligheid wil bevorderen door het anoniem delen van (keten-)incidentmeldingen (en hiermee risico’s) en daarmee zorgverleners instrumenten te bieden waarmee ze in de praktijk aan de slag kunnen om hun patiëntenzorg veiliger te maken. De werkzaamheden worden uitgevoerd in Utrecht in een team van 10 -15 parttime medewerkers. Lees meer


  Portaal voor Patiëntveiligheid heeft verschillende samenwerkingspartners:

                        

               

 

Disclaimer      FAQ