Stop financiering NVZA en KNMP: Is dit het einde van CMR??

Het Portaal voor Patientveiligheid (het Portaal) en de door haar beheerde Centrale Medicatie-incidenten  Registratie (CMR) is sinds haar oprichting  gefinancierd door de KNMP en NVZA. Sinds 2017 is er daarnaast een klein deel gefinancierd door CBG en andere zorgorganisaties.

KNMP en NVZA hebben - zonder ledenraadpleging - besloten de samenwerking per 1 januari 2019 op te zeggen en de financiering te stoppen. De CMR kan door het Portaal niet in stand gehouden worden zonder aanvullende financiering. We zijn nog druk in gesprek met diverse partijen, maar dit heeft nog niet geleid tot toezeggingen. Zo lang het kan, gaat het Portaal gewoon door en blijven we het veld informeren over risico’s die in incidentmeldingen worden opgemerkt. U kunt voorlopig dus gewoon blijven melden!

Om ons werk te ondersteunen en financiers te interesseren, kunnen we uw steun gebruiken. Laat weten dat het belangrijk is dat CMR blijft bestaan door bijgevoegde enquête in te vullen! KLIK HIER

Draagt u het Portaal een warm hart toe en heeft u partners die van dienst kunnen zijn bij het verkrijgen van financiering? Laat het dan weten via info@portaalvoorpatientveiligheid.nl! Ook donaties zijn welkom: Nl26ABNA 0446487309 tnv. Stg. Portaal voor Patientveiligheid.

Nieuwe privacy verklaring en verwerkersovereenkomst

Meld u uw meldingen via inlog op de website ? Dan moet u binnenkort eenmalig opnieuw inloggen om akkoord te gaan met de nieuwe privacyverklaring en verwerkersovereenkomst van het Portaal. Meldt u via API dan ontvangt u een mail om akkoord te gaan met deze verklaring.

Cursus Incidentanalyse

Net als andere jaren biedt het Portaal voor Patientveiligheid cursussen Incidentanalyse. De cursus wordt mede gegeven door een gedragsdeskundige van Intergo. Ook heeft u de gelegenheid vragen te stellen aan de manager van het Portaal, die u als voormalig inspecteur alles kan vertellen over hoe de inspectie tegen incidenten en calamiteiten aankijkt. De eerder geplande cursussen waren vrij snel vol. De nieuwe data worden binnenkort bekend gemaakt op de website

 


  Samenwerkingspartners

Disclaimer      FAQ